Nederlandse Klokkenspel-Vereniging

Deze landelijke vereniging, afgekort als N.K.V, fungeert als platform van de beiaardcultuur in ons land. Leden zijn beiaardiers, liefhebbers van de beiaard, verenigingen die zich met de beiaardcultuur bezighouden en eigenaars van carillons zoals gemeentebesturen en kerken.

NVKOp mondiaal niveau heeft de NKV contacten via de Wereld Beiaard Federatie (W.C.F), de wereldwijde omspanning van deze unieke muziekbeoefening. Iedere drie jaar houdt de W.C.F. een wereldcongres. In 2008 was dat in de stad Groningen. Tussen maart 2005 en maart 2008 heb ik  de N.K.V als voorzitter van het bestuur mogen dienen.

Daarna heb ik twee jaar lang, van 2008  tot 2010, als niet-bestuurslid, dus louter als ondersteuning van de penningmeester, de kas van de vereniging bijgehouden en dus ook de jaarstukken geleverd. In die periode is de administratie met behulp van professionele software belangrijk opgefrist en beter geschikt gemaakt voor tussentijdse rapportages. Aan deze taak kwam een voortijdig einde nadat het bestuur van de vereniging na (m.i. niet terechte) kritiek tijdens het voorjaar van 2009 gedwongen werd om in zijn geheel af te treden. In  2010 werd door mij de administratie overgedragen aan een opvolger.